torstai 14. helmikuuta 2019

Yhdessä olemme vahvoja



"Vedän sinut pimeästä valoon, tulen luoksesi ja halaan, teen sinusta kauniin, vahvan, voittamattoman määrätietoisen ihmisen, joka tietää mitä haluua. Tuen sinua, vaalin sinua, teet minusta minut ja vahvan, kun olen sinun kanssasi."
Kuulumisia ja fiiliksiä.
Minulla on ollut vihan ja ärtymyksen tunteita viimekirjoituksen jälkeen, vastoinkäymiset herätti vanhat pahat piillotetut olotilat "henkiin". Nyt tuli pintaan kaikki ärtymykset ja pettymykset mitä en ole kohdannut/käsitellyt. Tapahtumia mitkä ovat johtuneet toisten ajattelemuudesta tai kohtelusta, miten asiat ovat hoituneet lapsuus ja nuoruus ajoilla. Koulu/työ/työttömyys... Olen piillottanut vihan syvälle soluihin ja nyt se tahtoo purkautua sieltä ulos. Kaikki tunteet pitää näyttää ja jos jokin ei mene mallikkaasti niin kyllä sen pettymyksen saa ilmaista, kunhan siihen huonoon olotilaan ei jää asumaan. Nyt minun patoutuneet vihan tunteet ovat purkautuneet syklittäin pihalle. Nyt oli niiden aika ja olin valmis ottamaan ne vastaan tai Oton kanssa valmiita ottamaan ne vastaan. Pahat olot olen huutanut ja raivonnut pihalle, ja se ei ole ollut kaunis näky. "Demonit" valtasi mielen ja olin kuin riivattu, se ei ollut tän hetkinen minä kuka puhui rumia sanoja ja oksensi pahan ulos. Se oli pettymysten, valehtelun ja pelkojen taakse piillotettu pieni tyttö. Rankimman kautta käyty tätä lävitse, mutta eteenpäin yhdessä mennään kevyemmillä askelilla. Päästetty irti! Traumoille kyytiä!
NYT RIITTÄÄ! STOP!

Viikoissa on ollut super paljon hyvää ja ihania tapahtumia, yksi hetki oli paskin ikinä ja siihen hetkeen kiteytyi kaikki menneisyyden pahatolot!

Se että minut irtisanottiin ja kaikki paperini tulevaisuudesta ovat edelleen käsittelyssä. Psykiatrilla käynti, että miten jatko ja missä? Soittelet ja kyselet.. seisot käsilläsi ja joogaat, teet kaiken mitä itse voit asioiden eteen tehdä, ei auta muuttamaan tämän hetken tilannetta. Luojan kiitos on tuo IHANA tyyppi tuolla olkkarissa nojatuolissa katsomassa kultakuumetta💕

Paraneminen on juuri tätä, kohdata kaikki ne ilkeät möröt ja pelkojen pelot. Antaa anteeksi ja kesyttää möröt. Oppia uudet tavat ja kohdata elämä kevyemmällä haarniskalla. Rakastaa omia valintojaan ja tehdä mitä mieli halajaa. Olla ROHKEA ja URHEA taistella omien oikeuksien puolesta. Rakastaa äärettömästi ja näyttää se rakkaus maailmalle 💛

Olla paras ystävä itselle 💛


Tein muutamia kysymyksi ja Otto vastaa niihin näin.

- Mikä oli ensi reaktiosi kun sait tietää Jennyn diagnoosin? Ei säikäyttänyt, jotain olin aavistellut.

- Mitä tunteita Jennyn olotilat ovat sinussa herättäneet? Joskus pelkoa, kun ei tiennyt mihin kohtaus etenee. Pahaamieltä itselle, kun ei voi kuin lohduttaa ja antaa toisen itkeä. Vituttanut ja väsyttänyt. 

- Onko sinulla kenelle puhua ja purkaa? On ystävä, joka tuntee meidät molemmat. 

- Miten nollaat itsesi ja saat pidettyä itsesi tasapainossa? Korjailen "romuja" ja tykkään duunailla kaikennäköistä autotallissa. Leffoja ja sarjoja. En pyörittele asioita päässä. Jenny kysyy mitä mietin vastaan esim." Moottorikelkan hihnaa" haha =)  Ei paineita. Yhdessä tehdään ja ollaan paljon, muuta en tarvitse. Mökki saaressa on henkireikä.

- Mikä on sinun vahvuutesi? Rauhallisuus, luotettavuus ja rentous

- Mikä on Jennyn vahvuus? Realistisuus, luonnollisuus ja omaperäisyys

- Mikä on teidän vahvuutenne? Asioista puhuminen

- Mistä olet saanut tietoa mielenoikkuihin? Jennyn psykoterapiasta saaduista monisteista, netistä ja olen VIP aitiossa seuraamassa miten ihminen reagoi mihinkin. 

- Mitä olet oppinut näinä vuosina? Olemaan rauhallinen ja kuuntelemaan.

- Mikä on olosi nyt? Positiivinen/Onnellinen. Mennään päivä kerrallaa :D





Meidän ihka eka yhteiskuva 💕
Olemme sopineet säännöistä, kun Otto näkee tai vaistoo, että meinaan vaipua johonkin olotilaan, Niin hän nappaa minua kädestä kiinni ja kysyy reilusti että onko kaikki hyvin? Ja jos jokin painaa mieltä keskustelemme tai sitten "tunnelataus" purkautuu itkuna pihalle. Ei tarvitse kenenkään arvuutella mikä on, kun kysyy suoraan.

Otto kertoo jos joku häntä ketuttaa ( hyvin harvoin, kunnon viilipytty ) tai, että tarvitsee omaa aikaa ja tilaa. Haluaa katsoa videoita ja vain olla omassa tuolissaan hiljaa. Omaa aikaa ja tilaa 💚

Kun me keskustelemme jostain, ei ole puhelimia tai muuta tekemistä siinä rinnalla. Keskitymme olemaan läsnä ja kuuntelemaan toisiamme. Kunnioitat ja olet silloin aidosti kiinnostunut toisen ajatuksista ja keskityt kuulemaasi.


Moment

Ihmiset ovat niin erillaisia tietyissä tilanteissa ja miten ottaa vastaan tunteita/asioita ilman, että itse hermostuu. Toiset nostaa kädet ilmaan, että pärjäile en jaksa ( se kertoo omista peloista ) Toiset kaappaa syliin ja sanoo anna tulla ( kertoo turvallisuudesta ja luottamuksesta, ehyestä minäkuvasta )

Syksyllä olin kuntoutuksessa ja läheisille oli yksi päivä varattu. Aluksi hieman epäilin kysyä Otolta, että osallistutko päivään.. vastaus oli " Tottakai osallistun". Suuri merkitys minulle. Otto sai siellä keskustella muiden läheisten kanssa ja kuunnella heidän tarinoitaan/kokemuksiaan. Tutustua kuntoutus tovereihini  ja ylipäätään näkemään itse vähän mitä kuntoutus pitää sisällään 💚

Hengitämme samaa ilmaa ja puhallamme yhteen "hiileen"




Kuinka tuet läheistäsi ja kuinka pidät itsesi kasassa, ettet sairastuisi esim. masennukseen.

Käy ihmeessä lukemassa linkit! 

https://www.mielenterveysseura.fi/fi

Minun tärkeimmät ystävät
Perhe



Hyvää ystävänpäivää kaikille tyypeille
muista kertoa lämpimät ajatuksesi ystävälle aina kun on tilaisuus!

Elä nyt, elä hetkessä, tässä ja nyt!


-Zeni-



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti